неделя, 7 август 2011 г.

Целта на изкуството - графика Vs Originals

Чудили ли сте се каква е целта на изкуството? Какво подтиква физически лица в цялата история на умишлено организиране на елементи по начин, който гали сетивата и емоциите? Не е изненадващо, не съществува единен отговор на тези въпроси.
Различните причини за създаването на изкуството може да се класират в не мотивирани и мотивирани причини. Не-мотивираните цели на изкуството може да бъдат описани като тези, които излизат извън рамките на индивидуалните. Убеждението, че изкуството е важно да бъдеш човек, като изкуство и творчество, творчеството е нещо, за което хората мечтаят по природа. Тези цели включват: основния човешки инстинкт за хармония, опит на тайнствения израз на въображението и универсална комуникация. Мотивирани целите на изкуството показват, че изкуството е умишлено и съзнателна дейност, извършвана от автора или създателя. Мотивацията на художника може да дойде чрез желанието за политическа промяна, да изрази становище по конкретен аспект на обществото, в определена емоция или настроение, за търговски намерения, или просто като начин за комуникация.
Ролята на изкуството в цялата история, посочена по-горе не са непременно взаимно изключващи се. Един от основните проблеми на пост-модерното изкуство (след 1970) е, че светът става все по-рационално, практически, и пазарна политика. Последствието от това е присъствието на символични изкуства, които не са мотивирани като цяло и са все по-чести.
Което ни води към следващия ни въпрос Репродукции срещу Оригинални произведения на изкуството
Когато искате да купите произведение на изкуството, ще трябва да решите дали да търсите в художествените галерии за оригинални произведения на изкуството или репродукция. Има много предимства на двата вида. Тази статия ще очертае предимствата на всеки от тях.
По отношение на оригинални произведения на изкуството явно предимство в сравнение с репродукциите е, че когато купувате оригинално произведение на изкуството ще станете собственик на нещо уникално. Никой друг в света, няма да притежава произведение на изкуството, което е идентично с твоя. Има нещо специално в търсене на автентичното изкуството и като се знае, че е оригинал - единствена по рода си, и че сте изключителен собственик, оригиналното произведение на изкуството може да бъде много добра инвестиция. Никога не знаеш дали след поколения може да се окаже много ценен актив в семейството.
От друга страна, и репродукциите имат силни страни. Ще откриете, че тяхната цена е по-благоприятна в сравнение с оригиналните творби. Налице е очевидно по-голям избор, те могат да бъдат персонализирани по отношение на размера им, формиране и повърхностно. Също така, ако видите, картини, които ви харесват в дома на свой приятел, или просто се разхождате, лесно можете да си вземете копие от него. Ако не сте пурист, и не ви е грижа за колекционирането на изкуство, репродукциите са по-добрия вариант от оригинални картини за декориране на стени. Оригиналните произведения отнемат много време и усилия за създаването си - по тази причина те са много по-скъпи, отколкото репродукцията. Също така, макар че покупката на оригинални произведения на изкуството може да бъде една добра инвестиция за купувача, то изисква много изследвания и проучвания. По тази причина репродукциите са добър вариант за тези хора.

Няма коментари:

Публикуване на коментар