неделя, 3 юли 2011 г.

История и значение на малките Арт репродукции

Изглежда, че съществува една вихрушка от интерес и очарование в света на изкуството с миниатюрни арт разпечатки, картички за търговия и уникална настолна малка картина. Въпреки че много от тези сложно боядисани шедьоври може да се явяват нови за повечето, идеята и практиката е жива в продължение на 300 години.
Миниатюри върху стъкло и гравюри върху слонова кост е открита още през 250 година, а през 1500 получават популярност портрети, които са независими в ръкописи. Jan Clouet от Франция се смята, че е първият художник, променил имиджа на този вид рисуване и създаване на малки картини, които могат да бъдат формулирани или да се съхраняват в кутии като скъпи спомени.
Майстори художници на малките картини преработват изцяло техниката на живописта. Гравюри често са използвани от царе и царици за създаване на портрети на техните семейства. Кралица Елизабет има двама известните автори в началото на 17-ти век. Николай Хилард и неговия ученик, Исак Оливър са рисували популярния портрет. Оливър написал първата употреба на миниатюрни техники живопис през 1600 г., озаглавена Изкуството на описването. По време на този период, Самуил Купър е оценен като един от най-големите миниатюристи.
До 18-ти век, художници миниатюристи са търсени и в американските колонии, продължи по същия начин в новия си дом. Нови идеи за пейзажи и по-блестящи цветове подчертават портрети на малките миниатюри. В Италия, художник с името на Росалдо Карера започва живопис миниатюри на слонова кост и скоро се превръща в любимец на много хора на изкуството.
До 1850 г., фотографията започва да замества миниатюрите, но уменията на търговията не може да се замени с една снимка. Кралското общество на миниатюрата Художници, скулптори и Gravers (RMS) е създадена през 1896 г. да се запази изкуството на малките миниатюри живо и продължава да съществува и днес. Други общества и групи са се формирали и включват специални видове техники на миниатюрното изкуство, като съвременни миниатюри.
Всъщност, произведението на изкуството се развива и въведени в много различни прояви на история, фантазия, герои и природа.
Миниатюрите може да освободят въображението да се развихри и мечтата за светове,които никога не си виждал, хора, които представят една история или просто прекрасен спомен за това как един сезон ще дойде отново. Открийте как миниатюри могат да изпълняват своята страст към красотата, която никога не сте забелязали в големи стенописи, които представят цялостната красота, за разлика от сложен дизайн и страхотни умения от водещи художници, които може би никога не е съществувало.

Няма коментари:

Публикуване на коментар